Rammi.cz

Rammi.cz náhodný obrázek

účetnictví Pohoda ve Windows vista

Leden 5th, 2008 · Komentářů: 5 · Počítačové tipy

Minulý týden jsem si koupil ekonomický systém pohoda ve verzi standart, když jsem přišel domů a začal vybalovat, zjistil jsem že v krabici není instalační CD. Byl už ale pátek, a tak jsem si zatím z webu stáhnul verzi start, která je zdarma.
Po instalaci a spuštění ve windows vista business en, mne však uvítala chybová hláška … …. „nelze otevřít databázi firem„. Po odkliknutí se program zavřel. Říkal jsem si, že je to divné, protože se všude chlubí tím, že mají certifikaci na windows vista Zkoušel jsem nastavovat práva všem na všechno, ale nic nepomáhalo. Začal jsem tedy komunikovat s linkou podpory, po druhém emailu mi napsali tento postup. Snad někomu pomůže:
pro zprovoznění produktu POHODA START na Windows Vista proveďte dané úkony:
1) nainstalujte ekonomický systém POHODA mimo adresář Program Files (např.c:/Pohoda)
2) klikněte pravým tlačítkem myši na soubor Pohoda.exe/Vlastnosti a zaškrtněte „spustit jako správce“ a nastavte kompatibilitu na Windows XP SP2
3) otevřete soubor Pohoda.ini, která je přímo v aplikačním adresáři produktu POHODA a nastavte hodnotu „Access=NET“
4) spusťte produkt POHODA

Já jsem se k tomu nedostal, protože než tento email přišel, tak jsem jel na jejich pobočku v Ostravě a vyzvednul jsem si tam chybějící CD plné verze. To se však nainstalovalo bez problémů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 140 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Tagy:

5 Komentářů ↓

  • Petr Ozogán

    Plánoval jsem si taky Pohodu Start zkusit, tohle mě ale odrazuje. Mám dojem, že toto asi není zrovna řešení kompatibilní s Vistama. Včera večer jsem měl podobný problém. Chtěl jsem nainstalovat nějaký adresář firem na Vistu a hned na začátku mi to oznámilo neřešitelný problém. Bohužel ale ještě před tím, než jsem mohl zadat adresář pro instalaci. Takže tenhle postup nepomohl. Jsem programátor a takovéhle základní chyby mě dost štvou. Pokaždé se ptám, jak může fungovat program, když jsou problémy hned s instalací?

  • Jiří Herník

    JJ, taky jsem programator, tak jsem myslel, ze to vyresim 😉 ale ne.
    A co spustit instalaci jako admin? (klik pravym na setup.exe -> spustit jako admin)

  • Petr Ozogán

    Mě osobně se s tím spíše nechtelo trápit a čekal jsem spíše, že to dodavateli s chutí omlátím o hlavu, že mu to nefunguje. Nakonec jsem to ale podle Tvé rady zkusil a instalace se povedla. Stejně si ale myslím, že správný program by měl oznámit, že nejsou práva pro instalaci. Já mám Vistu jen chvíli na notebooku, tak ještě nejsem na všechny její záludnosti zvyklý.

  • Mr Mitch

    Tento postup co zde byl napsán pro zprovoznění Pohoda Start na Vistách je ještě šetrný vůči instalacím jiných aplikací a synchronizacím. Chtělo by to trošku více znát operační systémy a to hlavně Windows Vista a to hlavně politiku daného systému včetně práv uživatelů. Doporučuji dostudovat programátoři

  • Mr Mitch

    Dodatek : důležitý je bod 3

Co si myslíš ty?

Copyright Abago Holding s.r.o.,
všechna práva vyhrazena.
Navštivte také další projekty: Služby:  Digi Reality - Realitní vyhledávač | Ušetřím.cz - Vyhledávač cen | Inzerce Dýně.cz - Inzerce zdarma | Moderní svět - Nejen o technologiích
Zábava: PeckaSMS.cz - vyhrajte super ceny | 101her.cz - Online hry zdarma |
TOPlist